Collectiecafé Schutterserfgoed

Collectiecafé Schutterserfgoed

Deze zomer ontvangt Deinze het driejaarlijkse en grootste schuttersfeest van Europa dat zal doorgaan op 19, 20 en 21 augustus 2022, het Europees Schutterstreffen. Daarom zetten we dit jaar extra in op de zorg voor het schutterserfgoed door onder meer de organisatie van een Collectiecafé schutterserfgoed, die op maandagavond 16 mei in het mudel plaats vond.

Wat stond er op het programma?

  • vanaf 17u: aanmelding en registratie van jouw collectiestukken, foto’s of filmmateriaal (doorlopend)
  • 19u: start avondprogramma met Danny De Vetter (voorzitter Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden), Wim Lammertijn (conservator mudel), Frea Vancraeynest (stafmedewerker immaterieel erfgoed, Histories) en Pieterjan Quisquater (Cultuurregio Leie Schelde).
  • 21u: receptie en mogelijkheid om de schutterstentoonstelling SHOOT te bezoeken.

 

Het collectiecafé schutterserfgoed was een samenwerking van de Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden, Histories, mudel en de Cultuurregio Leie Schelde.

Een terugblik…

 

Tijdens de wekelijkse handboogschieting in Deurle samen met kunstschilder Gust De Smet. 1936 Collectie Feestcomité Deurle – Erfgoedbank Leie Schelde

Kunstschilder Gust De Smet in 1930 als schutterskoning met zijn trofee. Collectie Gemeentelijk Museum Gust De Smet – Erfgoedbank Leie Schelde

Heb je een vraag of wil je ondersteuning?

Laat het ons weten via mail of bel naar 09 386 78 86.