Home » Nieuws »

Weesgedicht zkt adoptieraam

Weesgedicht zkt adoptieraam

Tijdens de Poëzieweek, van 26 januari tot 1 februari 2023, gaan honderd #weesgedichten in de Cultuurregio Leie Schelde op zoek naar een adoptieraam. We willen de straten in onze regio omtoveren tot een wonderlijke poëziebundel. Doe jij ook mee?

Vanaf 15 december 2022 kan je een gedicht adopteren dat dan een (tijdelijke) plek krijgt op jouw raam met afwasbare stiften. Tijdens de poëzieweek kan iedereen de gedichten komen bewonderen.

Deelnemen aan deze actie is gratis.

Wat heb je nodig? 

  • Een grote raampartij aan de straatkant met veel passage van wandelaars en fietsers. De gedichten moeten op ooghoogte kunnen geschreven worden.
  • In januari komen wij langs om het gedicht (afwasbaar) op uw raam te schrijven. Wil je dit zelf doen. Dit kan ook.
  • een beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze

 

Kies jouw lokale bib en adopteer een gedicht vanaf 15 december 2022. Een gedicht kan maar door één persoon geadopteerd worden. Wie weet pronk jij binnenkort tijdens de poëzieweek (26 januari – 1 februari 2023) met een gedicht aan jouw raam.

Tientallen bibliotheken in Vlaanderen en Brussel slaan de handen in elkaar om van Vlaanderen één grote poëziebundel te maken. Hoe? Door straten te overspoelen met gedichten!

Stedelijke bibliotheek Utopia Aalst is de initiatiefnemer van dit project. Samen met meter Maud Vanhauwaert, honderd dichters en tientallen bibliotheken willen we het, onterecht, saaie imago van poëzie slopen. Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters.

In de Cultuurregio Leie Schelde wordt het project gedragen door de 10 bibliotheken binnen de Cultuurregio Leie Schelde: Deinze, Landegem, De Pinte, Gavere, Kruishoutem, Zingem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm.