Home » Nieuws »

Welkom op het Schutterscafé!

Welkom op het Schutterscafé!

Deze zomer ontvangt Deinze het driejaarlijkse en grootste schuttersfeest van Europa dat zal doorgaan op 19, 20 en 21 augustus 2022, het Europees Schutterstreffen. Daarom zetten we dit jaar extra in op de zorg voor het schutterserfgoed met de organisatie van een Schutterscafé op 16 mei.

  • Ben je een schuttersvereniging of particulier die een collectie rond het schuttersverleden heeft?
  • Wil je jouw collectie laten registreren en waarderen?
  • Wil je meer vernemen hoe zorg te dragen voor dit erfgoed?

Driemaal ‘ja’? We nodigen je graag uit op het Collectiecafé schutterserfgoed op maandagavond 16 mei in het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek).

Programma maandag 16 mei 2022

  • vanaf 17u: aanmelding en registratie van jouw collectiestukken, foto’s of filmmateriaal (doorlopend)
  • 19u: start avondprogramma met korte infosessies en rondetafelgesprekken met Danny De Vetter (voorzitter Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden), Wim Lammertijn (conservator mudel), Frea Vancraeynest (stafmedewerker immaterieel erfgoed, Histories) en Pieterjan Quisquater (Cultuurregio Leie Schelde).
  • 21u: receptie en mogelijkheid om de schutterstentoonstelling SHOOT te bezoeken.
  • Locatie: mudel, Lucien Matthyslaan 3-5 in Deinze.

 

Interesse? Schrijf je dan in via info@cultuurregioleieschelde.be tegen 12 mei.

Welkom!

 

Het collectiecafé schutterserfgoed is een samenwerking van de Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden, Histories, mudel en de Cultuurregio Leie Schelde.

 

Tijdens de wekelijkse handboogschieting in Deurle samen met kunstschilder Gust De Smet. 1936 Collectie Feestcomité Deurle – Erfgoedbank Leie Schelde

Kunstschilder Gust De Smet in 1930 als schutterskoning met zijn trofee. Collectie Gemeentelijk Museum Gust De Smet – Erfgoedbank Leie Schelde