Home » Nieuws »

Een terugblik… ambachten in de kijker

Een terugblik… ambachten in de kijker

Op 22 juni kwamen een 20-tal leerling & meester vakmensen samen bij Dwarsligger vzw. Ze vroegen zich af: ‘Vraag ik het aan?!’. Het werd een informatieve, gezellige avond over lokaal vakmanschap en meester-leerlingbeurzen met tal van nieuwe ontmoetingen uit de regio’s Viersprong & Cultuurregio Leie Schelde. Benieuwd welke leertrajecten hier ontstonden!

Ik vraag het aan! Infomoment meester-leerlingbeurs.

Vraag het aan al wie een vak leert of leerde: vakmanschap en -kennis écht in de vingers krijgen, dat vraagt tijd. Om vakmensen hiertoe de kans te geven, reikt de Vlaamse overheid ook dit jaar beurzen voor een meester-leerlingtraject uit.

Wie komt in aanmerking? Hoe pak je het aan? Waar vind ik een meester of leerling? En wat kan de erfgoedcel voor mij betekenen? We lichtten het toe op het infomoment. Marleen Bonami (meester, kuiper) en Katrien Mestdagh (leerling, Atelier Mestdagh) vulden aan met tips uit hun leertraject.

‘Maak op voorhand een planning op voor je leertraject. Dat helpt echt’ (Katrien)

Meer info: 

Wens je een meester-leerlingtraject op te starten, laat het ons weten via info@cultuurregioleieschelde.be. In de presentatie hierboven lees je ook wat de erfgoedcel binnen de Cultuurregio Leie Schelde voor jou kan betekenen.