Home » Nieuws »

Versier jouw Beeusaertpaardje!

Versier jouw Beeusaertpaardje!

Met het thema ‘Beestig!’ staat Erfgoeddag 2023, op zondag 23 april, helemaal in het teken van dieren! Daarom sloegen mudel, de werkgroep 100 jaar Nazaire Beeusaert en de erfgoeddienst van Stad Deinze de handen in elkaar om een typisch stukje speelgoed na ruim 100 jaar terug tot leven: Het Beeusaertpaardje. Ter gelegenheid van 100 jaar Beeusaert werden 400 houten paardjes gemaakt naar origineel model. Iedereen, zowel groot als klein, kan zo’n paardje naar eigen fantasie versieren, schilderen, kleuren.

Zin om zelf een paardje te versieren? Kom dan langs bij ons op kantoor (Tolpoortstraat 79, Deinze) of in mudel en koop nog snel een blanco paardje voor €2. Versier vervolgens jouw paardje en breng het ten laatste op 16 april binnen in mudel. Alle versierde paardjes zullen deel uitmaken van de tentoonstelling op Erfgoeddag. De makers van de 3 mooiste paardjes krijgen ook een mooie prijs!

De paardjes van Beeusaert worden ook op andere manieren in de kijker gezet. Klik hier voor het volledige Beeusaert-programma in Deinze. Klik hier voor een overzicht van alle Erfgoeddag-activiteiten in de regio.