50 jaar E17: E17-café

50 jaar E17: E17-café

Cultuurregio Leie Schelde, Erfgoed Viersprong en Erfgoed Zuidwest slaan de handen in elkaar voor een regio-overschrijdend project rond 50 jaar E17. Op het E17-café zijn alle geïnteresseerden welkom. We stellen er verschillende projecten voor en duiken samen in de geschiedenis van de snelweg en haar impact. Iedereen met grote en kleine verhalen kan die ook steeds meebrengen. 

Een eerder E17-café vond plaats op 28 september 2023 bij TVH in Waregem. Door hun locatie zijn ze onlosmakelijk verbonden met de snelweg en de economische veranderingen die de aanleg bracht. Onder grote belangstelling ging de podcast “Alle E17 goed!” in première en werd het Rijdend Museum voorgesteld. Je leest er hier alles over. 

18 april 2024 is de datum van het volgende E17-café, bij het iconische Hotel Van der Valk in Nazareth. Het hoogtepunt van de avond is de lancering van Thuis onderweg, een fototentoonstelling rond vrachtwagenchauffeurs in samenwerking met de Werkplaats Immaterieel Erfgoed. Fotograaf Koen Degroote trok langs snelwegparkings en reisde mee in vrachtwagencabines. Hij ging op zoek naar de gebruiken en dagdagelijkse verhalen van truckers. > Meer info en inschrijven. 

Benieuwd naar meer? Neem zeker ook een kijkje op www.50jaarE17.be.

Foto: ©Erfgoed Zuidwest

Logo's E17-café
Heb je een vraag of wil je ondersteuning?

Laat het ons weten via mail of bel naar 09 386 78 86.