(ST)ART TO ART

(ST)ART TO ART

De cultuurregio’s Leie Schelde en Meetjesland presenteren je (ST)ART to ART, het regionale platform voor kunstenaars uit beide regio’s, sinds 2022. (ST)ART to ART wil kunstenaars aanzetten tot ontmoeting, tot een verkennende blik, … tot uitdaging en experiment.

Jaarlijks organiseren we in het voorjaar een kennis- en ontmoetingsdag met diverse workshops en sessies. In het najaar volgt een bezoek aan één of meerdere kunstateliers in het Meetjesland en/of Cultuurregio Leie Schelde.

 

Een terugblik naar eerdere edities

  • Recent vond de vierde editie plaats die bestond uit twee voormiddagen in het teken van kunst voor en door iedereen. We startten op 10 februari in Lievegem bij DVC De Triangel. Op 9 maart volgde een bezoek aan Villa Dacart in Nazareth en Creatief Atelier St Cecilia te Eke. Lees hier het verslag van de voormiddag in Lievegem en Nazareth en Eke.
  • De derde editie van het regionaal kunstenaarsplatform vond plaats in Museum Dhondt-Dhaenens op 25 april 2023. Meer dan 70 kunstenaars en geïnteresseerden namen deel aan diverse workshops en twee plenaire sessies over ‘inclusieve kunsten’ en street art. Lees hier de volledige terugblik.
  • Op donderdag 13 oktober 2022 nodigden we je uit voor een tweede editie van (ST)ART TO ART met als thema ‘Assenede, kunstenaarsdorp‘. Het polderdorp Assenede kent een creatieve voedingsbodem voor vele artiesten en kunstenaars. We nodigen kunstenaars uit beide regio’s uit voor een regionale trefdag met bezoeken aan twee kunstateliers en een galerij in het dorp. Lees er hier alles over.
  • Op maandag 28 maart 2022 vond de eerste editie plaats en kon je gratis uiteenlopende workshops volgen. Meer dan 70 kunstenaars namen deel aan de sessies. Lees hier een volledige terugblik van deze inspirerende dag. We geven ook enkele tips en tricks mee.

 

Heb je een vraag of wil je ondersteuning?

Laat het ons weten via mail of bel naar 09 386 78 86.